A.J. Terlouw (78) overleden

Adriís werk is voltooid. Dat mogen we zeggen nu onze oud-collega en vriend Adri Terlouw op dinsdag 12 december is overleden. Groot was de schok toen we ervan hoorden.

Ruim vijftien jaar na zijn vertrek bij de HGJB hadden we nog steeds regelmatig contact. We hadden het voorrecht om met enige regelmaat uitgenodigd te worden om bij hem en Ria te komen eten. Herinneringen ophalen, lief en leed delen, nieuwe verhalen vertellen, kerkelijke ontwikkelingen doorspreken – het hoorde er allemaal bij.

Bijna dertig jaar heeft Adri voor de HGJB gewerkt. Van 1972 tot 1980 was hij provinciaal jeugdwerkadviseur vanuit kantoor Schoonhoven. Daarna werkte hij nog twintig jaar als staffunctionaris in Bilthoven, waarvan een aantal jaren als adjunct-directeur. Het had zijn hart. Vele jongeren en jeugdleiders heeft hij mogen inspireren en bemoedigen – in cursussen, op jongerenavonden en niet te vergeten de honderden artikelen die hij door de jaren heen heeft geschreven. Met gevoel voor humor, scherpe observaties en vooral geestelijk inzicht. Adri was er een meester in om de grote dingen van het geloof te betrekken op het dagelijkse leven.

Ook in de artikelen die hij na zijn pensionering voor De Waarheidsvriend schreef, liet hij dat zien, bijvoorbeeld in zijn series over ‘Kerels’, ‘Praters’, ‘Kleine luyden’ en ‘Voorzitters van de HGJB’.

Bij zijn afscheid van de HGJB schreef hij een boekje met herinneringen, columns en doordenkertjes. Dat hij daaraan de titel Het halve werk… gaf, typeert Adri. Het hield hem altijd bezig dat zijn werk en zijn leven onvolkomen was. Nu mag hij weten dat Hij die in hem een goed werk begonnen is, het heeft voltooid (Fil.1:6).

Diane Palm

Herman van Wijngaarden