Geref. Bond houdt studiedag over het christelijke huwelijk

Op 21 november hield de Gereformeerde Bond een studiedag over het christelijke huwelijk. De dag werd door deelnemers ervaren als 'een oase', 'boeiend', 'inspirerend'.

'Waarom houden jullie niet elk half jaar een studiedag?' was een van de enthousiaste reacties na afloop. We vroegen een aantal deelnemers om een korte impressie van de studiedag. Mieke van den Bout uit Boven-Hardinxveld schreef: 

'Op deze mooie en inspirerende dag was voor mij de winst vooral de bevestiging dat communicatie – met elkaar maar ook met onze hemelse Vader – zo’n wezenlijk onderdeel is voor alle facetten van het huwelijk. Zo zal het drievoudig snoer niet snel verbroken worden. Wij zijn een voorbeeld voor de jongeren: binnen de kaders van het huwelijk mag en kun je je in liefde, gebondenheid en kwetsbaarheid aan elkaar geven. Daarbij mag je samen in gebed Gods aangezicht zoeken.

Donderdagochtend was voor mij een bijzonder moment, toen ik mijn Dagelijks Woord-app opende en daar de tekst uit 1 Johannes 4:18 vond die ook door één van de sprekers aangehaald werd: ‘Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit. De vrees houdt immers straf in, en wie vreest, is niet volmaakt in de liefde.’'

Op de studiedag werden twee lezingen gehouden: door dr. M.M. van Campen en door relatiecoach Cocky Drost. 's Middags werden er workshops aangeboden: 'Goede voorbereiding', 'Communicatie', 'Seksualiteit', 'Huisbezoek en huwelijk', 'Heling en herstel binnen de huwelijksrelatie' en 'Gezin als kerkje in de kerk'.

Lees meer over deze dag in De Waarheidsvriend van donderdag 29 november 2018.

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.