Hervormde kerk te Nieuwer Ter Aa gerestaureerd

De oude dorpskerk dateert uit het jaar 1138. In 1480 werd de huidige kerk gebouwd, als het ware in het moeras aan een ‘zuwe’, een weg door dit gebied.

Die veengrond is een punt van aandacht. In de loop der tijden is de toren scheef gaan staan. In 2017-2018 heeft de burgerlijke gemeente de toren gerestaureerd en gestabiliseerd.

Als hervormde gemeente zijn we eigenaar van het kerkgebouw, en ook hier gingen zich problemen voordoen. De monumentenwacht had ons hier al vaker op gewezen. Het dak van de kerk had nieuwe leien nodig en de glas-in-lood ramen waren in zo’n slechte toestand dat er iets moest gebeuren. Zo’n oud huis van God, met een enorme geschiedenis en historische rijkdom, moet in goede staat blijven. In 2018 werden de leien vervangen en de ramen door een deskundig glasatelier gerestaureerd. Beide projecten konden uitgevoerd worden vanwege Gods trouwe zorg. Gelukkig mogen we ook mensen in de gemeente hebben die bekend zijn met fondsenwerving en zo kon er veel gerealiseerd worden – als kerkelijke gemeente hebben we relatief weinig kosten gehad aan dit omvangrijke project, dat een kleine vier ton heeft gekost. Dit hadden we als kerkelijke gemeente nooit kunnen bekostigen en we zijn daarom de Heere heel dankbaar dat Hij deze weg gebaand heeft.

De hervormde gemeente wordt sinds 2013 gediend door ds. G.H. Vlijm.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 4 juli 2019.

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.