Kinderbijbel bij de HSV krijgt tweede druk

Juist in de tijd waarin we leven, een tijd van secularisatie, is het mooi als grotere projecten gerealiseerd kunnen worden. Om die reden is het bijzonder dat ...

...binnen anderhalf jaar na de verschijning de ‘Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling’ opnieuw verschenen is – ondanks dat de eerste druk een hoge oplage kende. De kinderbijbel bevat 150 verhalen, die de hele lijn van de geschiedenis van God met Zijn volk volgen. Niet alleen bekende verhalen zijn gekozen, ook onbekende geschiedenissen, profetieën hebben een plek. Ze zijn geschreven door drie auteurs: Liesbeth van Binsbergen, Roland Kalkman en Willemijn de Weerd. In hun verhalen blijven ze dicht bij de bijbeltekst en richten ze zich op kinderen van vier tot acht jaar. De illustraties zijn van de hand van Marjolein Hund. Bij 47 verhalen legt Nieske Selles-ten Brinke een kernwoord uit de Bijbel uit, zoals genade, zonde, eeuwigheid, tempel. 

De ‘Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling’ is een uitgave van Royal Jongbloed in Heerenveen, telt 464 blz. en kost € 32,50. Verkrijgbaar in de (christelijke) boekhandel.