Ds. J.H. Visser neemt beroep naar Noorderkerk aan

Ds. J.H. Visser, predikant in Antwerpen, heeft het beroep naar de Noorderkerk te Amsterdam aangenomen. Ds. Visser dient op dit moment de Christusgemeente te Antwerpen-Oost (Verenigde Protestantse Kerk BelgiŽ).

De huidige wijkpredikant, P.J. (Paul) Visser, zal zich de komende vier jaar gaan richten op evangelisatie in de Jordaan (de wijk waarin de Noorderkerk staat) en onder studenten. 

De kerkenraad had besloten om ds. J.H. Visser te beroepen, omdat hij ‘een goede vertaalslag maakt van het Evangelie naar de mens van nu’, aldus M. Dumont, de scriba van de Noorderkerk. ‘Bij ds. Johan Visser is sprake van gedegen theologische kennis, terwijl hij tegelijkertijd dicht bij de mensen staat. Zijn preekstijl spreekt ons erg aan. Ook is hij gewend om in de grote stad te staan, waar de problematiek anders is dan in een klein dorp. Tevens is ds. Visser gewend om met mensen uit andere kerkelijke denominaties samen te werken. Visser zal veel gaan samenwerken met ds. Paul Visser. Laatstgenoemde zal regelmatig blijven voorgaan in de Noorderkerk en bij missionaire activiteiten zal er samengewerkt worden.’